Viikko 19 SM maastot

Ma: Lepo
Ti: 13km+ kevyt voima
Ke: al: 15km (mäkivedot 8x500m)
il: 5km kevyt pojan kanssa

To: 12km kevyt
Pe: 10km kevyt
La: al: 6km kevyt
il: 9km kevyt
Su: SM-maastot 12km, 39.22 (14)

Koko viikon oli tuntuma hyvä, lenkit kulkivat oikein hyvin. Edellisen sunnuntain heikko juoksu jyväskylässä ei mieltä painanut koska tiesin vaisuun menoon syyn. Keskiviikon mäkivedoissa oli tuntuma erittäin hyvä, juoksin vedot alakanttiin koska tulevat SM maastot olivat kuitenkin kevään kohokohta.
Keli oli tänään oikein hyvä, lämpöä noin 10 ja aamun vesisade raikasti sopivasti ilman ja allergiaoireista ei tarvinnut kärsiä.
Kisareitti oli kovapohjainen ja lyhyet ylä/alamäet jyrkkine käännöksineen tekivät reitistä aika haastavan. Oma kulku oli tänään hyvää, olotila oli vahva ja heti alkumatkasta tunsin että tänään tulee hyvä juoksu.
Ensimmäinen kierros alakanttiin ja sijoitus päälle 20. Siitä eteenpäin juoksun tuntuma parani ja pääsinkin edellä olevaan ryhmään Petteri Kuorikosken kanssa. Tässä ryhmässä tuntuma oli koko ajan erittäin hyvä, meno oli vahvaa ja näillä vuosilla oli mukava nautiskella. Viimeisellä kierroksella ja varsinkin viimeisellä kilometrillä vauhti kiihtyi, ja olinkin tämän ryhmän käressä noin kilometri ennen maalia kunnes Jukka Kero aloitti tutun kovan kirinsä. Jäin noin 10-15 metriä nopeasti mutta oma juoksu kulki vielä hyvin, viimeisen jyrkän mutta lyhyen nousun jälkeen painoi jo jaloissa mutta hyvän loppukirin ansiosta takaa ei tullut ketään ohitse ja sain lopussa edellä olevaa Keroa hiukan kiinni.
Neljään viikkoon neljä kisaa, näistä kaksi huonoa juoksua, yksi keskinkertainen ja yksi erittäin hyvä.
Nyt viikko vain kevyttä juoksua ja sitten taas normaalin treenin pariin..

8 Responses to Viikko 19 SM maastot

 • Outi V. says:

  Onnittelut hienosta juoksusta!

  • TV HART says:

   No niin Marko. Nyt alkaa vire ja vauhtireservi olla sitä luokkaa, että että?:) helvetin hyvä SM maastojen kirmaisu sinulta ja reservit olis nyt kunnossa hiukan pitemmäle matkalle. Älä toimi niin kuin KUPSILAISET jotka naaattivat ja naaattivat eivätkä sitten muista laaakasta:)

   • Marko Partanen says:

    Forssaan laitettu ilmoittautuminen joten viimeistään siellä, sitä ennen rata tai maantiekymppi.

  • Marko Partanen says:

   Kiitos Outi!

 • muta says:

  Hienoa ! Suvi-illassa Penan lukemat punnitaan tosissaan !

  • Marko Partanen says:

   Ei paineita, menee jos menee..jos ei mene niin forssan reissu on silti aina hauska jos menee niin paluumatka on vähän hauskempi, eli hauskaa on aina, pääasia että juoksee :)

 • Miika says:

  Marko on nyt asian ytimessä. Pääasia että juoksu tuo nautintoa ja elämä on mielekästä!

  • Marko Partanen says:

   Juuri näin Miika! Omat ennätykset on jo tehty, pääasia on se että pitää itsensä kunnossa ja nauttii. Kyllä 45 sarjan ennätykset (32.28/70.59) on sen verran kovia että pitää onnistua lähes täydellisesti jos meinaa rikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.