Syksy

Kalevan kisojen jälkeen on juoksurintamalla ollut hiljaista. Lenkkejä olen tehnyt keskimäärin kaksi kertaa viikossa, toinen lenkki kevyt kymppi ja toinen 13km, josta 10km 3.45-3.55 vauhdilla. Tällä kaavalla ollaan siis menty vajaat kolme kuukautta.
Reilu viikko ennen kalevan kisoja reiden takaosa venähti ja sitä parannellessa meni muutama viikko. Nyt reisi olisi täysin kunnossa mutta motivaatio on hukassa ja poikien harrastuksiin kuskaaminen sekä valmentaminen vie lähes kaiken vapaa-ajan.
Kunto on tällä hetkellä suunnilleen sama kuin vuosi sitten tai ehkä hiukan heikompi. Juoksin lokakuussa 2013 pieksämäellä 1/4 maratonin, 3.24 vauhdilla joten uskoisin että samoihin pystyisin nyt.
Ensi viikosta eteenpäin yritän nostaa viikkolenkit viiteen kertaan joten kyllä kunto alkaa vähitellen parantumaan ja muutamat kylkimakkarat alkavat varmasti vähitellen sulamaan.

Kulunut kesä oli juoksurintamalla paras pitkään aikaan. Hyvä juoksu SM-maastoissa, savulenkillä 31.35 joka on paras aikani kyseisessä kisassa vuoden 2003 jälkeen. Ratakymppi jämsässä 31.49 joka olisi pitänyt mennä hiukan paremmin mutta oli kuitenkin A-luokan tulos.
Kevään harjoittelu oli tehollisesti maltillisempaa kuin aikaisempina vuosina ja sitä kautta juoksu oli huomattavasti rennompaa. Suurin vaikutus oli kuitenkin sillä että astmaoireet olivat hallinnassa koko kevään ja kesän oikealla lääkityksellä.
Jos tästä motivaatio alkaisi vähitellen parantumaan niin varmasti olisi mahdollista päästä ensi kesänä samaan kuntoon. Se vaatisi 6-7 lenkkiä viikossa ja kilometrejä viikkotasolla noin 100 sekä kaksi voimaharjoitusta/vk.

Joka tapauksessa lenkkeily jatkuu mutta millä panostuksella niin sitä en osaa vielä sanoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.